نمایشگر دسته ای مطالب

بازگشت به صفحه کامل

امکانات و تجهیزات

امکانات و تجهیزات


امکانات و تجهیزات گروه آموزشی مهندسی علوم خاک

 

ایستگاه آموزشی- پژوهشی ورمی کمپوست:

این ایستگاه در سال 1382 بر اساس نیاز گروه مهندسی علوم خاک و گرایش بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک به منظور انجام تحقیقات لازم در زمینه تولید و بهینه سازی روشهای مختلف تکثیر کرمهای مولد ورمی کمپوست و تولید ورمی کمپوست های مختلف توسط دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری به مساحت 5000 متر مربع و دارای 2000 متر مربع سکوی تولید ورمی کمپوست همچنین گلخانه و اتاق نگهداری مواد و لوازم لازم جهت تحقیقات در زمینه ورمی کمپوست تاسیس گردید.

 

 

 

مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب در مناطق دیم کوهین :

این مرکز در سال 1379 از وزارت کشاورزی به دانشگاه تهران تحویل گردید تا در راستای انجام پروژههای تحقیقاتی گروه خاکشناسی و سایر گروههای آموزشی دانشکده مورد استفاده قرار گیرد. حدود 87 هکتار اراضی مرغوب تپه ماهوری محصور شده توسط سیم خاردار دراین مرکز وجود دارد و تأسیسات و امکانات عمده آن عبارتند از :

ـ600  متر سوله جهت راه اندازی کارگاه ماشین آلات . انبار ، آزمایشگاه و کارگاه فنی

ـ   دو دستگاه ساختمان 75 متری که درحال حاضر یکی از آنها جهت امور اداری و خوابگاه دانشجویان و یک دستگاه دیگر به عنوان مسکونی مورد استفاده می باشد.

ـ   انشعاب برق سه فاز 50 آمپر جهت استفاده کارگاهی، روشنایی و انشعاب برق سه فاز 25 آمپر جهت بهره برداری از چاه آب.

 ـ  یک حلقه چاه آب دستی که آب آشامیدنی مورد استفاده و همچنین آب مورد نیاز برای  طرحهای کوچک تحقیقاتی را تأمین می نماید.

 ـ  منبع آب و شبکه لوله کشی داخلی جهت آبرسانی محوطه و ساختمانها  ازسال 1379 تا بحال هفت طرح تحقیقاتی در زمینه علوم خاک و آب در این مرکز به پایان رسیده و درحال حاضر نیز 2 طرح در حال اجرا می باشد.

- این مرکز در حال حاضر دارای 2 دستگاه تراکتور، انواع گاوآهن ها و بذر کارهای مربوط به کشاورزی رایج و  کشاورزی حفاظتی در مناطق دیم می باشد.

در آینده نزدیک با احداث آزمایشگاه ، کارگاه فنی ، ایستگاه هواشناسی و خرید ماشین آلات کشاورزی جدید و دستگاههای آزمایشگاهی و صحرایی از جمله دستگاه شبیه ساز باران و… فعالیت های این مرکز در زمینه حفاظت خاک و آب و سایر زمینه های مربوط به کشاورزی پایدار در مناطق دیم ، توسعه کمی و کیفی خواهد یافت.

 

 

 

تالار اجتماعات گروه مهندسی علوم خاک :

تالار اجتماعات گروه مهندسی علوم خاک دارای 140صندلی ، مجهز به سیستم صوتی با 18 بلندگوی تعبیه شده در سقف جهت پخش یکسان صدا در سالن ، یک دستگاه کامپیوتر ، ویدئو پروژکتور و پرده سقفی برقی می باشد.

از این سالن جهت برگزاری سخنرانی های علمی ، دفاع از پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد و دیگر گردهمائی های مربوط به گروه استفاده می شود.

 

 

سایت های کامپیوتر :

گروه مهندسی علوم خاک دارای سه سایت کامپیوتر کارشناسی - کارشناسی ارشد - دکتری می باشد.

 

 

 

کتابخانه تخصصی گروه مهندسی علوم خاک :

کتابخانه تخصصی گروه مهندسی علوم خاک شامل کتب تخصصی به زبان انگلیسی حدود 900 جلد و به زبان فارسی قریب به 500 جلد و پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد و همچنین بعضی از مجلات تخصصی علوم خاک می باشد، که برای استفاد اساتید ودانشجویان گروه مهیا گردیده و روزانه ارائه خدمات می نماید.

 

 

 

تجهیزات آزمایشگاهی :

آزمایشگاههای مختلف گروه شامل: آزمایشگاه  شیمی - بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک - حاصلخیزی خاک و کود -  تغذیه گیاه و آلودگی خاک - فیزیک خاک - RS و GIS - رده بندی خاک - میکرومورفولوژی خاک - X- Ray- خاکشناسی عمومی

 

امکانات و تجهیزات گروه آموزشی مهندسی آبیاری و آبادانی

 

آزمایشگاه تحقیقاتی هیدرولیک :

این آزمایشگاه پژوهشی مساحتی قریب به هزار متر مربع دارد که محل احداث مدل‌های هیدرولیکی و اجرای طرح‌های پژوهشی آب و خاک می‌باشد. در این آزمایشگاه دو عدد فلوم مستطیلی مقیاس بزرگ و یک فلوم با مقطع مرکب شیب پذیر که از نظر مقیاس تا کنون در ایران منحصر به فرد می‌باشد, احداث شده است.

 

 

مدل‌های فیزیکی در حال اجرا در آزمایشگاه تحقیقات هیدرولیک

 

 

فلوم با مقطع مرکب بزرگ مقیاس نصب شده بر سکوی شیب پذیر

 

 

شمایی از آزمایشگاه مکانیک خاک و ژئو تکنیک

آزمایشگاه هوا و اقلیم شناسی و ایستگاههای هواشناسی:

این گروه دارای یکی از قدیمترین ایستگاه‌های هواشناسی کشور می‌باشد. اخیراً نیز ایستگاه هواشناسی خودکار مجهز به ابزار پیشرفته در گروه تأسیس شده است. علاوه بر ایستگاه‌های مذکور, در گروه آزمایشگاه هواشناسی و اقلیم شناسی مجهزی وجود دارد که برای آموزش و پژوهش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

ایستگاه هواشناسی جدید

مزرعه پژوهشی گروه :

این مزرعه که به وسعت حدود دو هکتار محصور است در مرکز مزرعه یکصد و شصت هکتاری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی واقع شده است. فضای یاد شده برای انجام آزمایشهای صحرایی, ارزیابی سیستم های آبیاری و تعیین نیاز آبی مورد استفاده قرار دارد. در کنار مزرعه یاد شده یکی از مجهزترین لایسیمترهای وزنی کشور با ابعاد 4*4 متر نصب شده است.

 

 

لایسیمتر وزنی مزرعه پژوهشی گروه

 

 

گوشه‌ای از مرکز رایانه‌ای گروه

 این گروه مجهز به مزرعه پژوهشی با لیسیمترهای وزنی پیشرفته و آزمایشگاه‌های پژوهشی و آموزشی متعددی نظیر آبیاری و زهکشی, مدل‌های هیدرولیکی, هواشناسی, زمین‌شناسی مهندسی, سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی, شبکه کانال‌های روباز, مصالح ساختمانی, مهندسی محیط زیست, مکانیک خاک و ژئوتکنیک, مکانیک سیالات وهیدرولیک, و ایستگاه‌های هواشناسی می‌باشد. علاوه براین, مرکز رایانه‌ای گروه مجهز به تعداد قابل توجهی رایانه برای استفاده دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد می باشد. همچنین برای دانشجویان دکتری فضای کار مناسب با تجهیزات رایانه‌ای کامل و ارتباط دائم با شبکه اینترنت تخصیص یافته است. کلاس‌های آموزشی و سالن‌های اجتماعات گروه مهندسی آبیاری و آبادانی مجهز به جدیدترین تجهیزات سمعی و بصری برای ارائه دروس, تشکیل سخنرانی‌های علمی و برگزاری سمینارهای تخصصی می‌باشد.

 

امکانات و تجهیزات گروه آموزشی مهندسی علوم و صنایع غذایی

آزمایشگاه مهندسی فرآیندهای بیوتکنولوژی، آزمایشگاه مهندسی و بسته بندی، آزمایشگاه پدیده های انتقال، آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی، پایلوت های تخصصی کمپوت، کنسرو و لبنیات.

امکانات و تجهیزات گروه آموزشی مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی

آزمایشگاه مقاومت مصالح، آزمایشگاه علم مواد، آزمایشگاه برق در کشاورزی، کارگاه فلزکاری و جوشکاری، کارگاه تراشکاری، کارگاه اتومکانیک، آزمایشگاه مقاطع موتور، آزمایشگاه ابزار اندازه گیری و فیزیک الکتریسیته، آزمایشگاه خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی، سالن طراحی و تحقیق، آزمایشگاه تکنولوژی پس از برداشت ، آزمایشگاه فیزیک ، اتاق کامپیوتر.